Trend permohonan bahan komposit logam

- Sep 08, 2017-

Teknologi komposit logam boleh memainkan kelebihan setiap kumpulan bahan, menyedari peruntukan optimum sumber bahan, menyimpan bahan logam berharga, mencapai logam tunggal tidak dapat memenuhi keperluan prestasi, ia dapat menggantikan impor dan mengisi jurang dalam negeri, tetapi juga mempunyai pelbagai aplikasi, dengan manfaat ekonomi dan sosial yang baik, akses mudah kepada semua aspek sokongan dan bantuan. seperti pembangunan bahan komposit keluli tahan karat telah menjadi Suruhanjaya Kebangsaan dan Pembaharuan, Kementerian Sains dan Teknologi menyokong secara aktif, menganjurkan projek berteknologi tinggi.

Potensi pembangunan komposit logam tradisional diperbaiki kerana fungsi komposit logam heterogen dan kos rendah dan aplikasi yang luas. Dengan pengukuhan pelaksanaan dasar industri perlindungan alam sekitar negara, penggunaan komposit logam langka di dalam peralatan desulfurization gas serombong kuasa telah meningkat, sementara penyetoran industri kimia telah sangat dipercepat dan pembangunan bahan-bahan logam langka telah disediakan peluang yang baik untuk pembangunan.

Sokongan dasar perindustrian negara, halangan teknikal yang tinggi dan permintaan menaik taraf perindustrian menyediakan ruang luas untuk pembangunan industri. Plat komposit logam adalah lapisan logam yang ditutup dengan papan logam yang lain, telah mencapai penggunaan kesan (prestasi anti karat, kekuatan mekanik, dll) di bawah premis sumber simpanan, mengurangkan kos kesan.