Panduan pemasangan

20150207034939_28657(001).jpg

1, panel komposit aluminium Sambungan melodi biasanya digunakan

Panel komposit aluminium boleh menggunakan kaedah pemprosesan logam dan plastik yang biasa digunakan untuk menyambung sambungan Mengikuti memperkenalkan beberapa mod sambungan yang biasa digunakan:

(1) sambungan rivet
Panel komposit aluminium boleh disambungkan antara penggunaan plat rivet aluminium yang sesuai atau plat dan bahan lain. Aplikasi ke luar atau di tempat yang mempunyai kelembapan yang tinggi, harus rivet menggunakan teras keluli tahan karat tu mengelakkan kesan kakisan aluminium-plastic plate, jika menggunakan rivet Teras , teras rivet tetap bersambung untuk ditarik balik selepas rivet kepala Countersunk hanya digunakan untuk aplikasi dalaman.

(2) dengan pengikat berulir
Adakah luaran dan pedalaman dengan dua
a.Parts untuk menetapkan luar
Apabila penggunaan luar pengikat bertaut, perlu mempertimbangkan aluminium komposit panel pengembangan pekali haba, untuk mengelakkan ubah bentuk plat aluminium kerana ubah bentuk haba dan diperas, membuka panel komposit aluminium di atas perlu lebih besar daripada diameter skru untuk bertemu keperluan pengembangan.

Penggunaan skru keluli tahan karat dengan gasket boleh mengelakkan plat aluminium oleh ubah bentuk penyemperitan, fungsi produk telah diperolehi untuk mengesahkan. Untuk memilih skru pelindung skru bahan struktur yang sesuai, hendaklah menggunakan sepana tork atau pemutar skru, memastikan penyegar lubang pengedap berkesan tetapi tidak juga ketat di permukaan panel komposit aluminium untuk meninggalkan jejak.

Pembinaan dan kadang-kadang perlu menggunakan bit dalam drillng atau deformasi sarung aluminium atau struktur bawah untuk mencapai lubang penggerudian pusat tetap dan rivet. Perlu memberi perhatian, adalah untuk memastikan penyingkiran filem pelindung pada skru pemasangan sebelum ini.

b.Parts untuk penetapan dalaman

Skru untuk memasang sambungan aplikasi dalaman boleh menggunakan keluli atau kayu bentuk kepala yang berlainan. Skru ini biasanya tidak membenarkan anjakan pengembangan komposit panel aluminium.

Skru kepala Countersunk digunakan untuk membaiki panel komposit aluminium, boleh menggunakan kaedah lubang countersunk biasa atau langsung ke plat menekan panel aluminium, panel ini lebih besar daripada diameter lubang rod skru.

(3) pengelasan plastik (hanya untuk bahan teras PE)
Menggunakan sambungan kimpalan udara panas boleh digunakan pada komposit aluminium antara plastik antara, menggunakan pistol pemanasan elektrik dengan lapisan pemanasan udara yang terlindung aluminium lapisan aluminium lapis polietilena dan rod kimpalan plastik polyethylene selepas kualiti kimpalan sambungan penyejukan diperolehi di bawah keadaan yang baik:

Menyediakan antara muka sempadan plat yang baik;

B bersihkan udara panas;

C Kimpalan suhu dengan betul;

D kanan tekanan hubungan;

Kelajuan kimpalan E.

(4) bon
Penggunaan logam pelekat / ikatan pelekat umum.Untuk papan iklan dalaman, susun atur gerai logam biasa atau perekat umum adalah gentian plat gabungan komposit yang sesuai, pita dua sisi yang sesuai untuk kekuatan tinggi tidak diperlukan sambungan.Kebutuhan untuk kekuatan ikatan tinggi Pada masa yang sama, kami mengesyorkan penggunaan pelekat komponen tunggal.

SIKA-BOND

Perlu memberi perhatian, apabila digunakan di luar apabila keupayaan pelekat menahan kekuatan statik umum.

Apabila panel aluminium terikat dan bahan lain, mungkin kegagalan bon disebabkan oleh pekali pengembangan haba bahan yang berbeza.

(5) sambungan penyambung kad
Usualry juga boleh digunakan untuk menyambung perlawanan gabungan tetap, panel komposit aluminium, lekapan aluminium boleh kelihatan atau dibuat dari bahan plastik dan menjadi, umumnya terdiri daripada dua bahagian dan terdiri daripada sambungan skru.


2, GB / T 17748-2008 panduan aplikasi komposit aluminium panel

1.slotted
Panel komposit aluminium pada lilitan semasa pembinaan, harus diuncit di hem hem, sesuai dengan keperluan, slot umum dapat membuka, tipe U jenis slot V, beberapa mod slotted biasa ditunjukkan dalam gambar C.1. Sekiranya menggunakan plat aluminium khas slotting machine, pastikan kedalaman slotted tidak menyakiti kebalikan dari aluminium, dan biarkan ketebalan lapisan plastik 0.3mm. Dalam slot pada boleh sesuai dengan keperluan untuk menggunakan langkah-langkah tetulang ribut berbatasan seperti

2. filem lama
Panel komposit aluminium selepas pemasangan harus segera merobohkan filem pelindung, filem pelindung untuk mengurangkan kerana penuaan yang disebabkan oleh kemungkinan filem pemedih mata, gam residu yang serius atau pencemaran serius permukaan aluminium dan lain-lain.

3. perlindungan filem permukaan
Sekiranya mengelakkan kerosakan permukaan filem cat
4. arah pemasangan
Kerana permukaan panel panel komposit aluminium biasanya digunakan dalam penghasilan proses salutan roller, warna salutan mungkin mempunyai arah tertentu (terutama warna logam), dilihat dari sudut yang berbeza, warna aluminium plastik sensor warna mungkin mempunyai beberapa perbezaan, dalam rangka untuk mengelakkan perbezaan ini, plat plastik aluminium perlu dipasang mengikut arahan pengeluaran yang sama.

5.cleaning maintenance
Panel komposit aluminium untuk sekurang-kurangnya setahun harus ada penyelenggaraan pembersihan, keluarkan kotoran permukaan dan bahan berbahaya, untuk menjaga permukaan bersih, memastikan hayat perkhidmatan normal produk. Agar menjadi agen pembersih yang fleksibel dengan pembersihan neutral, pembersihan harus dipertimbangkan sebelum membersihkan agen untuk plat aluminium bersalut tanpa kesan buruk

6. keadaan penstoran
Panel komposit aluminium harus disimpan dalam keadaan kering, sejuk, berventilasi yang lancar, penyimpanan tidak boleh melebihi 70 DEGC.

7. menyentuh dan membongkok
Panel komposit aluminium untuk aplikasi flanging slot perlu dipertimbangkan terlebih dahulu prosedur lipat yang baik, tidak berulang lipat, pada keperluan untuk tidak slotted secara langsung pelat aluminium bengkok, radius lenturan minimum tidak boleh kurang dari 30cm.

8. menyokong bahan penyegel
Bahan pengedap untuk papan aluminium-plastik harus mempunyai kelancaran yang baik dan keserasian yang baik dengan plat aluminium. Bahan yang baik juga harus mematuhi piawaian kebangsaan atau industri yang berkaitan. Mengikut bahan pengedap yang lemah mudah dicemari walaupun kakisan aluminium komposit panel, jadi ujian telah dilakukan sebelum semua

bahan kedap dan keserasian plat aluminium diperlukan.

9.design dan pemasangan

Reka bentuk pemasangan panel komposit aluminium harus melaksanakan spesifikasi yang relevan untuk reka bentuk pemasangan, dan sepenuhnya mempertimbangkan pengembangan dan kontraksi haba boleh, untuk mengelakkan kekasaran kejuruteraan dan permukaan mempunyai kesan buruk.

10. pengangkutan
Pannel komposit aluminium dalam proses penyerahan dan pengangkutan harus ditumpuk dengan kemas, lancar, stabil, menghindari bergerak, menyeret, menggaruk permukaan, bertabrakan dan menghancurkan lokal.


3, Kaedah
1, kaedah pembinaan pelekat langsung
A, plat asas dan panel komposit plastik aluminium (papan lapis atau pelapisan salutan permukaan dinding untuk kekuatan pelekat), sedikit kering, tidak melekat di tangan (mengikut suhu, kira-kira 10 minit), papan komposit aluminium-plastik disisipkan pada Papan lapis, tekanan bertepuk tangan, sehingga papan komposit plastik aluminium sepenuhnya terjebak dalam kayu lapis untuk diperiksa. Jangan gunakan besi atau permukaan bahan kecederaan yang mudah keras alat ketukan

B, bersama jubin 5-10mm, potong untuk sealant bersama diisi atau.

2, pita adhensive double-sided dan adhensive dan penggunaan
menggunakan pelekat dua sisi (mengikut ketinggian, saiz plat komposit aluminium-plastik dan beban galas, pemilihan poliuretana berbuih rendah atau pita polietilena berbuih rendah) untuk membentuk bidang pada pes venir, kawasan 3O%, baki 7O% tidak melekat bahagian akan melekatkan ruang berbentuk Yutian yang bersalut, maka papan komposit aluminium-plastik disisipkan di bahagian atas, dengan tangan bertepuk tangan untuk melekat sepenuhnya.

3, kaedah pembinaan gantung kering dinding tirai
Dinding tirai panel komposit aluminium dalam bentuk struktur boleh dibahagikan kepada dinding tirai unit dinding aluminium tirai plat dan dinding tirai plat jenis aluminium komponen dalam dua bentuk.

A, dinding tirai jenis unit adalah panel dan bingkai logam (rasuk, tiang) dipasang di kilang untuk dinding unit tirai, unit dinding tirai untuk membentuk pemasangan dinding tirai bingkai sokongan lengkap di tapak.

B, dinding tirai jenis komponen menyokong lajur dinding tirai bingkai, plat rasuk dan aluminium dipasang secara berturutan di tapak.


4, Tembok tirai bangunan  

Terdiri daripada sistem struktur dan panel sokongan, boleh bertentangan dengan struktur utama keupayaan sesaran tertentu, tidak berkongsi struktur badan dengan membina kesan struktur kandang atau struktur hiasan.

Rajah perhimpunan Keel:

5, klasifikasi panel komposit aluminium sistem dinding langsir
Dinding tirai panel komposit aluminium di samping memainkan peranan hiasan, tetapi juga untuk banyak fungsi, seperti perlindungan dinding luaran struktur bangunan penebat bunyi, penebat haba, kelembapan-bukti, mewarisi angin, untuk mencapai fungsi-fungsi ini, harus dipastikan dari teknologi, dari aspek teknologi sistem dinding tirai terutamanya dibahagikan kepada dua sistem dinding tirai tertutup dan terbuka.

1, dinding tirai jenis tertutup adalah sendi panel dengan pita pelekat dimeteraikan. Kaedah spesifikasi jahitan pengedap boleh dibahagikan kepada tertutup basah dan kering tertutup. Diikat dan ditutup oleh sealant cuaca; kering dan ditutup oleh gam penyemperitan penyemperitan.

2, membuka sistem dinding tirai merujuk antara dinding tirai di dalam dan di luar terbuka, dihubungkan.Untuk mencapai kesan penebat haba, penebat bunyi seperti pembinaan kalis air pada fungsi dinding tirai, dalamannya dimeteraikan , juga dipanggil di belakang dinding tirai.

Membuka teknologi sistem dinding tirai dan struktur dinding tirai yang ditutup sepenuhnya tradisional mempunyai banyak kelebihan unik berbanding dengan yang berikut

1. Lapisan hiasan logam di belakang kerana mengekalkan peredaran udara untuk jangka masa yang panjang, jadi prestasi terma yang baik, dapat mengurangkan kerosakan pada bangunan yang disebabkan oleh suhu, seperti untuk mengurangkan pengaliran haba, mengurangkan retakan struktur bangunan

2. Mengekalkan dinding kering, kelembapan dalaman dapat sangat cepat, dinding baru dapat dikeringkan dengan cepat

3. Kombinasi dan bahan penebat dinding boleh mengurangkan bunyi bising yang memberi kesan kepada luar.Tingkatkan keselesaan hidup dalam bilik.

4. Kesan intensiti tekanan angin pada bangunan dinding luaran di atas akan berkurangan kerana membuka struktur dinding tirai, jadi untuk plat grid saiz besar boleh dikurangkan atau tidak di belakang tulang rusuk

5. Struktur bingkai dinding tirai boleh mengurangkan bilangan dan jumlah titik tetap